Funkis kommer fra ordet funktionalisme. Et funkishus er et funktionalistisk og rummeligt hus med en klar geometrisk form. Facaderne er helt skarpe og er normalt udført uden pynt, gesimser og lignende, hvilket også afspejler vores funkishuse, som er enkle og funktionelle i arkitekturen. Et funkishus har desuden tit helt fladt tag og sortmalede jernvinduer.

Funktionel og rummelig indretning

Et funkishus er enkelt indrettet med store, regulære lyse rum. Der er glatte vægge og glatte døre, i stedet for fyldningsdøre. Rene linjer som giver en behagelig ro. Hvis huset har en 1. sal, så er der tit fuld højde her også. Altså ingen skråvægge til at ødelægge de rene linjer.

Integrering med naturen

Et funkishus er desuden også kendetegnet ved at have en velfungerende overgang mellem ude og inde, som virkeliggøres ved f.eks. at have store vinduer og dør mod haven fra husets samlingsrum. Så familien altid kan komme ud og nyde solen.

Der er også tænkt på at integrere bilen i boligen i form af en indbygget garage.

Funkishuset er 100 år og stadig populær

Selvom det funktionelle funkishus med fladt tag og rene linjer kom frem for 100 år siden i 1920’erne, så passer det minimalistiske udtryk godt til danskerne i dag. Mange efterspørger et funkishus, fordi de godt kan lide det enkle udtryk og den funktionelle, rummelige indretning.

Er et funkishus også noget for dig? Se vores nuværende projekter – måske finder du drømmehuset!

Det flade tag kendetegner et funkishus
Rene og glatte linjer på vægge og døre